Doelen, Favorieten

Postcrossing

In 2012 ben ik gestart met mijn Day Zero project. Hierbij stel je 101 doelen op die je in 1001 dagen moet halen. Eén van deze doelen (je ziet het.. ik heb iets met doelen!) was het verzenden van een x – aantal kaarten via Postcrossing.

 

 

Postcrossing heb ik ooit eens langs zien komen en ik vond het gelijk leuk. Persoonlijk vind ik dat post is leuk om te versturen én om te krijgen en ik was al snel geïnspireerd om hier aan mee te gaan doen. Via Postcrossing krijg je random namen en adressen (wanneer je dit aanvraagt) waar je een kaart naar toe moet sturen. Iemand anders kan jouw adres ook krijgen, waarna jij een kaart zal ontvangen.

Wanneer je een profiel aanmaakt bij Postcrossing, kom je met je profiel en adres in een database. Je kunt aangeven dat je een kaart wilt sturen en dan krijg je uit de database een profiel ’toegestuurd’ en deze persoon moet je een kaart sturen. Soms geven mensen aan wat voor kaart ze willen ontvangen, sommigen vertellen iets over hun leven en weer anderen hebben juist hele specifieke ‘dont’s!’. Bij elk adres dat je krijgt toegestuurd, krijg je ook een postcard-ID. De ID zet je op de kaart en je kunt een leuke boodschap erop schrijven voor de ontvanger. Op de pagina van Postcrossing moet de kaart geregistreerd worden door de ontvanger. Zodra jouw kaart door de ontvanger is geregistreerd, krijgt iemand anders jouw adres en krijg jij een kaart opgestuurd. Die kun jij weer registreren zodra jij dit ontvangt.

Het leuke is dat je van over de hele wereld kaarten kunt ontvangen. Op de website kun je ook een ‘wall’ bekijken waar alle door jou verzonden én ontvangen kaarten op kunnen staan.

Kaart met alle verzonden en ontvangen kaarten (rood is verzonden, blauw is ontvangen)

Ik heb sinds ik begon 57 kaarten verzonden en 60 ontvangen. Je bepaald zelf wanneer je een adres aanvraagt en hoeveel adressen. Je kunt maximaal 10 kaarten tegelijk in ‘verzending’ hebben. Ik heb de afgelopen 1,5 / 2 jaar eigenlijk niks heb verzonden en ik heb mijn account op inactief laten zetten. Ik heb het nu weer opgepakt omdat ik het miste! Ik wil elke maand een aantal kaarten sturen. Het uitzoeken van allemaal unieke kaarten is al een leuk klusje!

 

mijn ‘wall’ met een deel van de door mij verzonden kaarten.

 

Zoals je kunt zien is er een redelijke variatie in de landen waar ik iets naar toe heb verstuurd of vanuit welk land ik kaarten heb ontvangen. Bij de statistieken op je profiel kun je terug vinden hoeveel kaarten je naar bepaalde landen hebt gestuurd of van waar je van alles ontvangen hebt. Ook kun je terug vinden hoe lang je kaart onderweg is geweest voordat iemand de kaart geregistreerd is. Zo heeft 1 kaart die vanuit de Emiraten kwam er 65 dagen over gedaan om bij mij aan te komen.

 

Landen waar ik kaarten naartoe heb gestuurd
Landen van waaruit ik een kaart heb ontvangen

 

Postcrossing. You either hate it or you love it! Ik vind het persoonlijk ontzettend leuk. Het is afwachten hoe lang je kaart onderwerg is en het is altijd weer spannend uit welk land je nu weer een kaart krijgt!

Had jij al wel eens van Postcrossing gehoord? Sturen jullie ook nog wel eens kaarten aan iemand? Vind je het leuk om kaarten te ontvangen? Laat het achter in een reactie!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.