Doelen, Favorieten

Plan with me: Januari 2018

Enige tijd geleden had Passion Planner een nieuw project op Kickstarter: de eco – style Passion Planner. Het bleek om een booklet – agenda van gerecycled papier met een herbruikbare cover. Omdat ik eigenlijk nog een compleet nieuwe planner had liggen, heb ik lang getwijfeld. De planners zijn niet goedkoop en doordat het vanuit Amerika moet komen, moet je de verzendkosten er ook nog eens bijrekenen.

Ik merkte dat ik de grootte van mijn (bijna) A4 planner toch echt te groot begon te vinden. Het is best een log ding die je niet zomaar even in je tas stopt. De planner die ik in gebruik had heeft geen datum notering: dit moet je er zelf in zetten. Heel handig wanneer je op een onhandig moment in het jaar start met je planner, zoals ik destijds. Hoewel ik echt blij was met mijn planner, bekroop me steeds meer het gevoel dat ik een kleinere wilde. Uiteindelijk ben ik gezwicht en heb ik op Kickstarter mijn nieuwe Passion Planner gekocht.

Ik koos dit keer voor een kleine variant (ongeveer A5 formaat). De herbruikbare hoes vind ik echt een uitkomst, je kunt ze namelijk ook los bestellen waardoor je kunt afwisselen. Ik koos om te beginnen met de Rose Gold Blossom, een zachtroze kleur met een goudtint er doorheen.

 

Mijn nieuwe Passion Planner (prive foto)

 

Mijn planner heeft een aantal weken in de kast gelegen, hij start namelijk op 1 januari 2018. Ik was dan ook lichtelijk enthousiast toen ik er ‘eindelijk’ in kon beginnen. Een nieuwe agenda heeft toch iets speciaals, keer op keer. Enkele afspraken had ik er al een keer met potlood ingeschreven. Waar ik in mijn vorige planner veel met gekleurde pennen werkte, heb ik er nu voor gekozen om met een ‘gewone’ ballpoint te schrijven. Wanneer een taak klaar is of een afspraak is geweest, dan arceer ik het met een gekleurde stift.

Als eerste heb ik weer de Passion Roadmap weer ingevuld. Er staan een aantal van mijn doelen voor 2018 in, maar ook voor 3 jaar en lifetime.

Roadmap

Vervolgens ben ik mijn maandplanning gaan invullen. Welke bijzonderheden kan ik vooraf al in de maand verwerken, bijzondere uitstapjes of afspraken. Ik heb een focus voor deze eerste maand gekozen, die je per week weer verder kunt uitsplitsen.

Maandplanning – deze maand nog niet veel op de planning!

In mijn eerste week van dit jaar heb ik nog niet heel veel kunnen plannen. Zo heb ik momenteel nog geen werk (daarbij is het nog kerstvakantie) en zijn we nog bezig geweest in ons oude huis. Ik heb n.a.v. de ‘quote’ en bijbehorende opdracht een aantal taken voor mijzelf gesteld, die ik deze week wil afronden. Dit heb ik opgeschreven bij ‘Personal To – Do List’. Zo wil ik bijvoorbeeld mijn routines uitschrijven, ik wilde deze blog schrijven en ik wil twee kaarten versturen via PostCrossing (hierover volgt nog een keer een andere blog).

Mijn ‘This Weeks Focus’ ligt deze week op rust pakken (door alle drukte zegt mijn lichaam ‘stop!’) en het afronden bij ons oude huis.

Weekplanning 1e week januari

Deze ‘Plan With Me’ – blog is niet heel uitgebreid, maar ik hoop dat het toch leuk is om te zien hoe ik mijn week in deel en plan. Hoe plan jij je week? Gebruik je een simpele agenda met to – do list of doe je aan bullet journalling? Laat het in een reactie achter, ik vind het leuk om te lezen!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.