Geen categorie

Terugblik op 2017 en vooruit kijken naar 2018

(illustratie via google)

Het is al weer eind december 2017. Wat is dit jaar voorbij gevlogen! Als de dag van gisteren weet ik nog dat ik een jaar geleden bedacht: in 2017 ga ik het anders doen! Ik bedacht doelen voor mijzelf, dingen die ík belangrijk vond om te doen of te bereiken. Doelen: het valt of staat met of je er achter staat. Alleen als jij er echt voor gaat, zul je je doel bereiken. Een ander zal het niet voor je doen.

In 2017 had ik een lijst van 14 doelen. Niet alles is (helemaal) behaald, maar toch een flink aantal wel en daar ben ik blij mee.  Ik heb een baan met een (jaar) contract gevonden, ik heb 8 boeken gelezen, ben 4 keer naar de bioscoop geweest, heb een klassiek concert bezocht en ik heb 5 musea bezocht. Er stonden zowel persoonlijke als ‘gedeelde’ doelen op. Deze ‘gedeelde’ doelen waren doelen die ik samen met Manlief deel bijvoorbeeld.

Het ging het niet om om álle doelen te halen: het ging er mij om dat ik bewust bezig wilde zijn. Bewust tijd voor mijzelf maken en nemen, nadenken over wat ik nou eigenlijk wil doen in zo’n jaar. Door mijn doelen te verwerken in mijn Passion Planner en er wekelijks te betrekken bij mijn planning heb ik lange tijd veel aandacht besteed aan mijn doelen. Door alle plannen rondom het verhuizen is het na de zomer wat in het slop geraakt. Tijd dus om heb weer op te pakken!

Voor 2018 heb ik opnieuw doelen voor mijzelf opgesteld. Het zijn er meer dan vorig jaar (wow, nóg meer…. haha), maar zeker haalbaar. Ik heb ze nu voor het hele jaar beschreven. In mijn ‘plan met mij’ – blog van begin januari zal ik een aantal van die doelen bewust gaan plannen voor de eerste week, maand en drie maanden van het jaar. Mijn grootste doelen voor mij dit jaar:

  • Een huis kopen wat voldoet aan onze wensen / eisen
  • Mijn energieniveau verhogen  (dit vat een aantal van mijn doelen samen)
  • Een nieuwe baan vinden

Er zit nog een groot doel bij, maar hierover wil ik voorlopig nog niets over kwijt 😉 Dat volgt wellicht over enkele maanden.

Hoe is jullie jaren geweest? Heb je doelen gesteld voor 2017 en er bewust mee gewerkt? Of waren het voornemens waar uiteindelijk weinig of niks mee gedaan is?

Voor 2018: durf doelen op te stellen en hou jezelf er aan! Het is het zo waard!

 

(illustratie via google)

 

 

 

Een gedachte over “Terugblik op 2017 en vooruit kijken naar 2018”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.