Favorieten

A Must Read: ‘Het Vlindereiland’

Wanneer ik op vakantie ga, probeer ik altijd een nieuw boek mee te nemen. Het is dan mijn bedoeling deze in de vakantie uit te lezen. Hoewel ik sinds enkele jaren een e-reader heb en daar met veel plezier op lees, had ik dit keer weer een fysiek boek mee in mijn tas. Toen ik het boek voor het eerst onder ogen kreeg, pakte de cover gelijk mijn aandacht.

Op het cover prijkt een tak van een orchidee en een verdwaalde vlinder die, hoewel het bij de titel past, achteraf op de cover geplaatst lijkt. Wanneer je echter door het boek bladert, zie je de vlinder overal terug komen en is het alles behalve misplaatst! De trap die ook zichtbaar is op de cover en op lijkt te gaan in de mist maakte dat ik het mysterie van ‘Het Vlindereiland’ wilde gaan ontdekken.

 

 

‘Het Vlindereiland’ is geschreven door Corina Bomann (1974). Corina woont een deel van het jaar op het Duitse platteland waar ze in alle rust aan haar boeken kan werken. Het andere deel van het jaar woont ze in Berlijn, waar dit boek zich ook voor een klein deel af speelt. ‘Het Vlindereiland’ is een roman die in mijn ogen geschreven is voor de die – hard romanticus die houdt van mysterie en onvervalste romantiek die er soms dik bovenop ligt. Een boek om bij weg te dromen!

Het boek gaat over een Engels – Duitse advocate in een stilgevallen huwelijk, die na de dood van haar tante voor zichzelf kiest. Ze besluit de laatste wens van haar tante, het ontrafelen van het familiegeheim van de Tremaynes, ten uitvoer te brengen. Ondanks het verdriet om het verlies van haar tante, stort Diana zich op de aanwijzingen die één voor één op haar pad komen. Hierbij wordt ze bijgestaan door de trouwe butler van haar tante, Mr. Green, die haar precies op de juiste momenten weer ergens op wijst of stuurt.

Wanneer Diana een palmblad vindt, besluit ze contact op te nemen met een oud studiegenoot. Hij is stomverbaasd als hij het blad ziet en helpt haar verder op weg door een vriend van hem in te schakelen die Colombo (Sri Lanka) woont. Nadat ze in haar zoektocht vastloopt in Engeland besluit ze naar Colombo te gaan en gaat ze samen met Jonathan Singh op zoek naar het familie geheim van de Richard Tremayne.

In flashbacks naar 1887 maak je kennis met Grace, Victoria en hun ouders Richard en Claudia Tremayne. De zusjes zijn door het noodlot met hun familie naar Colombo verhuisd en moeten wennen aan het leven dat zo verschilt van hun leven in Londen. Een van de zussen wordt verliefd op een van de slaven op de theeplantage van haar vader en je voelt de liefde tussen hen opbloeien.

” ‘Wat betekent Vannattupücci eigenlijk?’ vroeg ze Vikrama voor hij in kon gaan op wat ze gezegd had. ‘Dat is toch een woord uit uw moedertaal?’  ” 

Ogenschijnlijk twee los van elkaar staande verhalen die uiteindelijk onwaarschijnlijk mooi samen komen in het geheim van ‘Het Vlindereiland’.

Van Duitsland en het Engeland tot de tropische theeplantages op Sri Lanka, dit boek neemt je mee de hele wereld over en je lijkt zelf mee te zoeken naar het familie geheim van de Tremaynes, alsof je naast Diana staat in haar zoektocht. Een prachtig boek, dat je soms tot tranen roert en waarvan je de emoties van de hoofdpersonages door de wijze waarop Corina Bomann ze beschrijft, bijna zelf kan voelen. Als het je gegrepen heeft, laat het je niet meer los!

 

 

Dit boek heb ik via via de gekregen, dit blog is niet gesponsord. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.