Doelen, Family, Leven

Life is what happens .. (While you were making other plans… )

Soms gebeuren er dingen die je leven even helemaal op de kop zetten. In de zomervakantie zat ik vol plannen voor SpiekMee… Hele planningen, opzetjes voor blogs, ideeën voor de toekomst. Vol energie voor en vol van Spiek Mee.

In diezelfde zomervakantie gebeurde iets waar Manlief en ik totaal niet op voorbereid waren en wat ons ontzettend veel hoofdbrekers, slapeloze nachten en eindeloze gesprekken bracht. In het begin van 2017 begonnen wij ons te oriënteren om ons huis te gaan verbouwen. Dit kostte zo belachelijk veel geld, dat we ons plan in de ijskast zette onder het mom van ‘nog even hard doorsparen en een paar jaar wachten’. In de zomervakantie sijpelde weer (deze gedachte heeft veel vaker gespeeld) de gedachte door ons hoofd om te verhuizen in plaats van verbouwen. In onze regio zit de huizenmarkt in de lift, dus we dachten we gaan eens kijken. Het huis verkopen, dat geloven we wel na het zien van verkopen in onze wijk, maar opnieuw iets kopen? In onze eigen regio blijkt verhuizen voor ons niet haalbaar. We verkopen ons eigen huis misschien wel lekker, maar we moeten ook in een keiharde markt iets nieuws kopen. Het geld wat het ons zou kosten, hebben we er niet voor over voor wat we ‘meer’ krijgen dan dit huis.

Ruim de helft van onze vakantie is opgegaan aan Funda, gesprekken, ideetjes uitwisselen, bedenken wat we niet willen en vooral wat wel. Het idee om naar de andere kant van het land te verhuizen is die week geboren. Terug naar mijn roots, mijn familie woont daar, ik ben er opgegroeid. Na twaalf jaar weer terug naar waar ik vandaan kom. En niet eens omdat ik dat per se wilde (wat veel mensen toch lijken te denken … ), maar voor de toekomst van ons gezin, de dromen van Manlief en mijn eigen dromen en doelen.

Ons vorige huis hebben we met verlies moeten verkopen, wat een harde financiële les is geweest. We hebben hard gevochten en gewerkt en hebben ons er weer bovenop gekregen. Eén ding stond dan ook als een paal boven water: we gaan éérst verkopen voor we iets nieuws kopen. Vanuit onze woonplaats steeds heen en weer rijden naar de andere kant van het land voor bezichtigingen, dat is voor ons geen haalbare kaart. De oplossing lag voor ons in een tijdelijke woonplek, van waaruit we verder kunnen zoeken naar een nieuw huis. Die tijdelijke woonplek hadden we al snel gevonden en dus kon ons huis in de verkoop!

Drie weekenden lang hebben we met 8 man hard gewerkt om ons huis ‘verkoop klaar’ te krijgen. Een opslag vol gezet met spullen die we voorlopig niet nodig dachten te hebben, muren geverfd, andere bank gekocht (ja echt!) en prachtige foto’s  laten maken. Daarna zouden we even rust hebben. Dáchten we. Fouter konden we niet zitten. 5 dagen lang bezichtigingen: 5 keer je huis tip – top in orde houden: schoon, opgeruimd, lekkere koekjes, koffie die klaar staat, mooie verse bloemen. Wat een stress, te bizar hoe stressvol dat is. En dan te bedenken dat er ook nog twee kinderen in huis wonen. We hebben de bezichtigingen overleefd en binnen 1,5 week was ons huis verkocht. De opluchting was enorm en toen konden we ons echt gaan richten op het afronden hier en het verhuizen naar daar.

En zo gebeurde het dat mijn leven ineens een andere richting op bleek te gaan. De focus verschoof van mijn doelen (onder andere dit blog) naar het verkopen en verhuizen. In de afgelopen 3 maanden heb ik in mijn hoofd niet of nauwelijks tijd gehad voor Spiek Mee. Het deed me pijn: dit is mijn droom, ik wil hier echt iets van maken! Ik heb zat ideeën voor blogs, maar ik kon geen rust en tijd vinden om te schrijven.

Nu, begin december, heb ik eindelijk weer ruimte en tijd om te schrijven. Ik heb weer de rust om jullie een kijkje in mijn leven gunnen, op mijn manier, met mijn schrijven. Graag neem ik jullie mee in de komende maanden. Spiek mee tijdens onze verhuizing, de start in een nieuwe stad en een compleet nieuw jaar. Het nieuwe jaar dat ik vol goede voornemens en doelen start (hierover later meer).

Ik heb één ding wel geleerd de laatste maanden: Life is what happens, while you’re busy making other plans!

 

Een gedachte over “Life is what happens .. (While you were making other plans… )”

  1. Wat een mooi verhaal, SpiekMee ! En wat een schrijftalent ! Fijn dat we weer een stukje ‘mee kunnen leven’ met de nieuwe stappen in jouw leven. Heel veel succes en geniet van je nieuwe ’thuis’. X Yvonne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.