Positive Thinking

Quote of the month: Augustus

Als er iets is dat ik de laatste twee jaar heb geleerd, is het wel dat als ik iets écht wil en er voor ga, dat ik het kan bereiken.

Toen ik besloot mijn (vaste… ) baan op te zeggen, had ik wel de hoop dat ik vlot een nieuwe baan zou vinden. Naïef zouden mensen zeggen en misschien was dat het ook. Deze hoop hield me echter op de been. Door mijn hoop en beeld van hoe ik mijn toekomst zag, bleef ik doorzetten en uiteindelijk rondde ik begin dit jaar mijn opleiding af.

Een opleiding die mijlenver bij mijn ‘oude’ beroep vandaan staat, maar waar ik me zo thuis in voelde. Met plezier leerde ik al die moeilijke stof uit m’n kop. Ik moet toegeven dat het leren voor mijn laatste examen wel een ramp was, dat was een vak waar ik echt in verdronk. Ik heb het examen uiteindelijk gehaald gelukkig en mijn diploma dus ook.

Na het eerste vak van mijn opleiding besefte ik wat ik echt wilde gaan doen en begon ik echt te dromen. Zo’n 9 maanden in mijn opleiding werd ik benaderd voor een baan. Wel een tijdelijke: ik zou iemand vervangen die ziek was en die langzaam aan terug zou komen. Het zou een opdracht zijn voor zo’n drie maanden. Ik zag het als een stukje ervaring voor op mijn cv en pakte het met beide handen aan.

Die drie maanden werden er zes, en zes maanden werden er negen. In plaats van afbouwen qua uren, bouwde ik op: het terugkomen van mijn collega ging langzamer dan verwacht. Na negen maanden werd er een contract getekend voor een jaar: ik mag blijven! Mijn collega is gestopt met werken en ik neem haar baan over. Ik ben zo enorm blij en opgelucht!

Als er iemand het bewijs is van de quote: “If you can dream it, you can do it!” dan ben ik het wel. Door mijzelf er steeds aan te blijven herinneren waar ik graag heen wilde, dat soms letterlijk voor me te zien en door te zetten ben ik gekomen waar ik nu ben: de plek waar ik wilde zijn. Ik heb weer een baan die bij me past, waar ik blij van word en waar ik op mijn plek ben. En dat gevoel, dat wens ik jullie allemaal toe!

Volg je hart, volg je droom. Waag de sprong. Het is het waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.