DIY

DIY: kaartenbord

Terwijl ik vandaag even in de Action rondsnuffelde kwam ik een vrij groot canvas bord tegen, met koordjes er ‘overheen’ waar kaartjes aan hingen. Het zag er leuk uit, maar de eerste gedachte die in me opkwam was: dat kan ik zelf! Ok. Het zal waarschijnlijk duurder worden dan de 4 euro die het kostte bij Action, maar het is toch veel leuker om het zelf te maken?

Ik wist dat ik thuis in de kast nog een canvas had staan, die kan ik als basis gebruiken. Lopend langs alle knutselspulletjes kwamen er allerlei ideeën in me op en al snel lag mijn mandje vol met leuke dingen. Nog even snel naar de Xenos voor wat items die ik bij Action niet heb kunnen vinden en thuis snel aan de slag. Spiek je mee?

Benodigdheden voor het kaartenbord:

 

Benodigdheden waar ik mijn kaartenbord onder andere mee gemaakt heb.
  • Canvas
  • Verf
  • Een kwast
  • Knijpers (in twee maten)
  • bakkerstouw (in verschillende kleuren)
  • leren koortjes
  • Washi tape
  • Letterstickers van kurk
  • Alles wat jij er op wilt hebben

 

Stap 1: De basis

De eerste stap is het klaarmaken van de basis: het canvas. Ik heb er voor gekozen om het canvas te verven met een lichtroze kleur. Je kunt er ook voor kiezen om stof om het canvas spannen of pakpapier gebruiken. Ik heb het canvas twee keer geverfd, de eerste laag was niet dekkend genoeg naar mijn zin. Hiervoor heb ik de lichtroze verf gebruikt van ‘DECO’ (te koop bij Action).

Basis van het kaarthouder

Stap 2: Het ontwerp

Na de basis is het tijd om de kaartenhouder verder vorm te geven. Ik begin altijd met een bepaald beeld in mijn hoofd en uiteindelijk wordt het helemaal anders. Ik begin vaak door alles neer te leggen, zonder het vast te maken. Op deze manier kan ik zien of het er leuk uit ziet of dat ik het toch anders wil. Net zo lang tot ik het er goed uit vind zien.

Uitproberen
Nog een keer proberen

De knijpertjes, leerkoord en de kurken stickertjes zijn van de Xenos, de dunne touwtjes en houten sticker bovenaan zijn van Action. De kleine houten figuurtjes heb ik een keer gekregen, volgens mij ook van Action.

 

Stap 3: Definitief ontwerp? Vastmaken.

De in mijn ogen laatste stap is het vast maken van alle touwtjes en koordjes, de stickers op de juiste plek plakken. Eventueel nog wat washi – tape. Wanneer je de knijpers vast wilt zetten, kun je het beste een lijmpistool gebruiken. De touwtjes of koortjes kun je aan de achterkant van het canvas vastmaken met behulp van een nietmachine. Ik heb ze wel nog een klap na gegeven met de hamer om er zeker van te zijn dat de touwtjes niet zomaar losschieten.

En klaar is je kaartenhouder! Je kunt natuurlijk kaarten die je gekregen hebt ophangen, maar ook leuke kaarten die je ergens vind met een leuke tekst of mooi plaatje er op. Ik heb het uiteindelijk opgehangen met een leren koortje dat ik aan de achterzijde heb met de nietmachine vast gemaakt in het frame van het canvas.

Het eindresultaat: ik ben er helemaal blij mee!

Geïnspireerd? Laat bij de reacties een foto achter van jouw project!

 

 

 

disclaimer: geen gesponsorde items, ik heb (bijna) alles zelf gekocht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.