Geen categorie

Spiek mee

Zittend aan onze tafel met mijn laptop voor me, zie ik links van me een raam. Er loopt er iemand voorbij en als ik kijk, kruisen onze blikken elkaar vluchtig. De persoon kijkt snel weg. Beschaamd? Betrapt omdat zijn blik door het raam mijn leven in keek? Of juist nieuwsgierig en verwonderd?

We kennen het allemaal, we doen het allemaal. Lopend door de straten langs huizen met grote of kleine ramen, je kunt het bijna niet tegenhouden: je spiekt eventjes naar binnen. Eén moment maak je deel uit van de situatie achter het raam. De ruzie, het knuffelen, het samen zijn of juist de eenzaamheid.

En nu sta je voor mijn raam. Het raam waar geen gordijn voor hangt, waar je glashelder naar binnen kunt kijken. Welkom bij mijn raam. Welkom bij mijn mooie momenten, mijn mindere momenten, mijn lelijke momenten. Het lachen, het huilen, de serieuze gesprekken. Welkom bij alle gekheid, alle creativiteit en alles wat er gaande is.

Welkom in mijn leven.

Spiek je mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.